Szeretem az egyszerűen elkészíthető ételeket, mint ez a bundás csirkemell is.
Ebben a receptben a húst, nem egészben sütjük hanem felcsíkozva kerül a szószba és kanál segítségével alakítjuk ki a szeleteket, sütés közben.
A currytől pedig gyönyörű színe és finom íze lesz a bundának, ráadásul puha és szaftos marad a csirkemell is. Barnarizzsel és kovászos uborka - paradicsom salátával kínáltam.
Ebből az adagból kb 6 - 8 szelet lesz.
» HOZZÁVALÓK «
- 50 dkg csirkemell
- 3 tojás
- 1, 5 ek mustár
- 1 tk curry por
- fehérbors
- só
- 1 - 2 gerezd fokhagyma ( elhagyható )
- liszt
- A tojást keverjük össze a fűszerekkel, és adjunk hozzá annyi lisztet, hogy a massza, tejföl sűrűségű legyen.
- A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd forgassuk a currys masszába.
- Tegyük hűtőbe kb 1 órára, de legjobb ha egész éjszaka pácolódik.
- Egy nagyobb kanál segítségével, rakjunk rántott hús nagyságú halmokat a felhevített olajba és süssük szép pirosra.
Nagyon pazar fogás! Kedvem lenne leemelni a tálcáról egy szeletet. :)
VálaszTörlésEzt kipróbálom!! Guszta! Szeretjük az ilyen husikat! :)
VálaszTörlés