Meghoztam a vasárnapi desszertet. Sütés nélküli, így nagyon gyorsan elkészül, finom citrusos, fanyar ízvilág jellemzi. Friss ananásszal pedig még finomabb.
A kekszes rétegbe nem is került cukor, hiszen a fehércsoki élég édes és ráadásul nagyon jó állaga lesz tőle.
Mindenképp házi baracklekvárt használjunk amibe még darabok is vannak, mert így lesz tökéletes.
Mindenképp ajánlom, mert nem lehet elrontani és tényleg egyszerű az elkészítése.
» HOZZÁVALÓK «
Kekszes alap : - 20 dkg darált keksz, 10 dkg olvasztott vaj, 1 tábla, olvasztott fehér csoki
Túrókrém : - 50 dkg túró, 5 dkg porcukor, 1 kispoharas tejföl, 1 citrom reszelt héja, 2 ek házi baracklekvár, ananászkonzerv leve + 2 ek zselatin
- Az alaphoz keverjük össze a hozzávalókat, majd nyomkodjuk bele, egy 22 cm - es átmérőjű tortaforma aljába.
- Az ananászlét melegítsük össze a zselatinnal és hűtsük ki .
- A túrót törjük össze villával, adjuk hozzá a cukrot, tejfölt, lekvárt, citromhéjat és az ananászos zselatinból kb fél dl - t, majd keverjük jól össze.
- Simítsuk a kekszes alapra.
- Az ananászt vágjuk kisebb kockákra, villával kicsit törjük át és csepegtessük le.
- Keverjünk hozzá a lekvárt és halmozzuk a túrós krémre, a megmaradt ananászos zselatint pedig locsoljuk a a tetejére.
- Tegyük hűtőbe legalább 2 - 3 órára.
Milyen jó kis recept. Egyszerűen nagyszerű és kinézetre is csodálatos!
VálaszTörlés