Csak annyit erről a rakott ételről, hogy nagyon finom. Gyorsan elkészül, hiszen minden hozzávaló hamar megfő, összerakjuk és a többi már a sütő dolga.
Tejföllel gazdagon meglocsolva fogyasszuk.
» HOZZÁVALÓK «
- 20 dkg makaróni
- 50 dkg gomba
- 3 - 4 db főtt tojás
- 1 ek paradicsompüré
- tejföl
- reszelt sajt
- vaj
- só, bors
- petrezselyem
- A makarónit enyhén sós vízben főzzük ki.
- A gombát szeleteljük fel és kevés olajon pirítsuk meg. Sózzuk , borsozzuk majd keverjük össze a paradicsompürével és végül szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
- Egy sütőtálat vajazzunk ki, szórjuk meg zsemlemorzsával.
- Terítsük szét az alján a makaróni felét, szórjuk meg sajttal, majd halmozzuk rá a gombát és erre a felkarikázott tojást.
- Szórjunk ismét rá sajtot, majd terítsük be a maradék makarónival.
- Locsoljuk meg tejföllel, szórjunk rá kevés sajtot és tegyünk rá vajdarabokat.
- Előmelegített 200°C - on süssük addig amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
Kedvemre való kis egytál. Kár, hogy nem elém van lerakva. :)
VálaszTörlésNagyon jó kis étel! Biztosan imádná itthon a család! :)
VálaszTörlés