A fotók azóta is a kártyán pihentek és csak most jutottam el odáig, hogy megszerkesszem és közzé tegyem.
Pofon egyszerű az égetett tészta készítése, a krém is, habár a málna még mirelit, de frissből még finomabb.
A rumos csokiszósz pedig csak emeli az ízeket.
Olaszországban a profiterol szinte úszik a csokiban, de a fotózás után én is nyakon öntöttem még az egészet.
» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 3 dl víz, csipet só, 10 dkg vaj, 20 dkg liszt, 4 db tojás
Töltelék : - 25 dkg mirelit, vagy friss málna, 2 dl tejszín, 3 ek cukor, 1 cs habfixáló
Csokiszósz : - 10 dkg étcsoki, 1, 5 dl tejszín, rum
- A tésztához melegítsük elő a sütőt 190 °C - ra , béleljük ki a tepsit sütőpapírral.
- A vizet a sóval és a vajjal forraljuk fel, szórjuk hozzá a lisztet, majd kavargatva főzzük / égessük addig, amíg a tészta elválik az edény falától.
- Hagyjuk hűlni, majd egyesével dolgozzuk bele a tojásokat. ( mixer dagasztókarjával a legjobb )
- Tegyük habzsákba és nyomjunk 2 - 3 cm átmérőjű halmokat a tepsire és süssük szép aranysárgára. ( amíg sül ne nyitogassuk a sütőajtót ! )
- Hagyjuk teljesen kihűlni, addig készítsük el a málnakrémet .
- A málnát a cukorral főzzük össze addig, amíg egy kicsit besűrűsödik majd szitán passzírozzuk át és hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt verjük habbá a fixálóval és végül keverjük lazán össze a málnapürével.
- Vékony csőrű, vagy fánktöltő cső segítségével töltsük meg a fánkocskákat.
- A csokiszószhoz, melegítsük fel a tejszínt, tördeljük bele a csokoládét és keverjük addig amíg teljesen felolvad benne.
- Ízesítsük rummal, vagy aromával és locsoljuk meg vele a töltött profiterolokat.
Imádni való! :) Gyümölcsös, csokis, könnyed! :)
VálaszTörlésMég sosem készítettem profiterolt, de ez a málnás verzió felkeltette az érdeklődésemet! :)
VálaszTörlésElhiszem, hogy nehéz volt a választás,hiszen ez is mennyei lehet :)
VálaszTörlés