Ízletes, zamatos meggy, kókuszos tésztában. Szintén egy nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető receptet hozok, a meggy karamellizálódik a cukortól, ami még finomabbá és teltebbé teszi az ízét.
Tészta : - 30 dkg liszt, 8 dkg kókuszreszelék, 2, 5 dkg friss élesztő, 2 ek porcukor, 3 db tojás, 12 dkg lágy vaj, csipet só, kevés tej
Töltelék : - 60 - 70 dkg magozott meggy, 1 tojás sárgája, 8 - 10 dkg porcukor + 1 cs vaníliás cukor
- A tésztához, keverjük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk hozzá az élesztőt ( nem kell felfuttatni ), majd a tojás és vaj hozzáadásával gyúrjuk az egészet egynemű tésztává, annyi tejet adagolva, hogy se lágy, se kemény ne legyen.
- Takarjuk le hagyjuk pihenni kb 1 órán át, majd gyúrjuk át és simítsuk, egy kb 20 X 30 - as sütőpapírral bélelt tepsibe. Pihentessük amíg a sütőt előmelegítjük 180 °C - ra.
- A tészta tetejét kenjük le tojássárgájával, rakjuk ki meggyel és szórjuk rá egyenletesen a cukrot.
- Süssük kb 25 - 30 percig.
Ismét egy fantasztikus sütemény! Tetszik! :)
VálaszTörlés