Rengeteg menta van a kertben, szinte kiirthatatlan, nagyon szeretem a mentás itókát, csokit, teát, fagyit és még sorolhatnám, hiszen frissít és élénkít. Ezekben a tallérokban van ám menta bőven, az elkészítése is gyerekjáték az íze pedig nagyon klassz.
»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 8 dkg cukor
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 ek kakaópor
- 1 ek mentaszirup
- kb 15 levélke menta
- pici zöld ételszínező ( elhagyható )
- A cukorból vegyünk el 2 evőkanálnyit és a mentalevelekkel törjük össze egy mozsárban vagy kávédarálóban daráljuk meg és keverjük össze a többi cukorral.
- A lisztet morzsoljuk össze a vajjal, adjuk hozzá a sót, a sütőport, a mentás cukrot és gyúrjuk egynemű tésztává, majd vegyük kétfelé.
- Az egyik felébe gyúrjuk bele a kakaóport, a másikhoz adjuk hozzá a szirupot és még egy 1 ek lisztet, majd gyúrjuk össze. Tegyük a két tésztagombócot a hűtőbe, legalább félórára.
- Sütőpapíron nyújtsuk ki mindkét tésztát kb 30 x 20 cm - es nagyságra, a kakaósat kenjük meg egy kis vízzel, fektessük rá a zöld tésztát kissé rányomkodva, majd tekerjük fel.
- Csomagoljuk sütőpapírba, tegyük a fagyasztóba 15 percre, majd éles késsel vágjunk kb 1 cm - es szeleteket.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 180 °C - on süssük kb 12 percig.
Nagyon jól néznek ki és biztosan finomak is! :)
VálaszTörlés