Az osztrák hütték ( alpes síházak ) kedvelt, laktató étele ez a sajtos nokedli.
A tésztájához sört vagy szódát is szoktak keverni hiszen a szénsavtól levegősebb lesz a galuska. Hogy egy kicsit szaftosabb legyen tejszínnel is gazdagíthatjuk, feltétként pedig sült hagymával vagy baconnal, esetleg mindkettővel fogyaszthatjuk. Én így készítettem :
» HOZZÁVALÓK «
Nokedli : - 50 dkg liszt, 2 tojás, 2 dl szódavíz, 1 dl tej, só
A hozzávalókat keverjük csomómentesre és enyhén sós, lobogó vízbe szaggassuk ki a galuskákat.
Továbbá : - 1 fej vöröshagyma, 2 dl főzőtejszín, 20 dkg karakteresebb ízű sajt ( ementáli ), 1 ek vaj,
só, bors, petrezselyem, szerecsendió, sült hagyma vagy bacon
- A bacont süssük zsírjára, majd szűrőkanállal szedjük ki a szalonnát, a visszamaradt zsiradékhoz pedig dobjuk hozzá a vajat és dinszteljük meg rajta a felkockázott hagymát. Öntsük hozzá a tejszínt, ízesítsük, forraljuk fel, szórjuk bele a sajtot és keverjük hozzá a nokedlit.
- Tálaláskor szórjuk meg sült baconnal vagy hagymával.
De jól néz ki! :) Egyszerűsége ellenére nagyon finom lehet, el is fogom készíteni! :)
VálaszTörlésNagyon tetszik minden ilyen nokedlis ételt szeretek!
VálaszTörlésHuu !!! :) Ezt ki kell próbálni :)
VálaszTörlésmeg kell kóstolnom, biztos finom, köszönöm a munkátokat receptet!
VálaszTörlésEz szuper jó tipp holna el is készítem, így két napra meg lesz az ebédünk belőle! Köszönöm szépen!!!
VálaszTörlésNagyon guszta, biztosan finom is. Kipróbálom.
VálaszTörlésTöbbször csináltam már, nem lehet megunni!
VálaszTörlésHolnap ėn is megcsinålom! Köszönöm!
VálaszTörlés