,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. augusztus 24., vasárnap

~ KAKAÓS - KÓKUSZHABOS CSIGA ~

Print Friendly and PDF





 Az egyik kedvencem a kókuszos sütik közül. A kakaós tészta és az édes kókuszhab teljesen kiegészíti egymást, így nem lesz olyan émelygősen édes. Gyorsan el készül, amíg pihen a tészta a krémmel is kész vagyunk. 
A dermesztést mindenképp ajánlom, mert sokkal szebben lehet majd szeletelni, a habot pedig a cukorral vízgőz felett verjük pár percig, hiszen sokkal simább és erősebb krémet fogunk kapni. Nekem ebből az adagból 40 db cuki,  kis csiga jött ki.

» HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 40 dkg liszt, 20 dkg vaj, 8 dkg porcukor, 1 dl tej, 2 , 5 dkg friss élesztő, 3 tojássárgája, 3 dkg keserű kakaópor, 1 ek tejföl, egy csipet só
Töltelék : - 3 tojásfehérje, 20 dkg porcukor, 20 dkg kókuszreszelék

- A tésztához felfuttatjuk az élesztőt az 1 dl cukros tejben.
- A száraz hozzávalókat összekeverjük, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrjuk és kb félóráig pihentetjük.
- A tojásfehérjét habbá verjük, beledolgozzuk  a porcukrot és vízgőz felett még kb 5 percig verjük, végül hozzákeverjük a kókuszreszeléket.
- A tésztát két, vagy háromfelé vesszük, lisztezett felületen kb fél cm - es vastagságú, téglalap alakúra nyújtjuk és rákenjük a kókuszos habot. Feltekerjük, majd a rudakat a mélyhűtőbe tesszük legalább negyedórára és éles késsel kb 1, 5 cm - es vastagságúra felvágjuk.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk és kb 180 °C - ra előmelegített sütőben megsütjük. ( kb 20 - 25 perc )




3 megjegyzés: