A calamarata vagy tintahal tészta - no nem tintahalból készül - hanem ez egy olasz tésztaféle és ezek a kis gyűrűk vizuálisan a tintahal testére hasonlítanak, ezért az elnevezés.
Az eredeti recept ajókával készül, de én valahogy nem barátkoztam még meg vele, helyette szardíniát használtam, abból is a paradicsomos változatot.
Nagyon gyorsan elkészül, finom, laktató tésztaétel.
» HOZZÁVALÓK «
- 1 doboz hámozott aprított paradicsom
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 doboz paradicsomos szardínia
- olívabogyó
- olívaolaj, só, bors, perrezselyem
- 25 dkg calamatra vagy másféle tészta
- Hevítsünk egy serpenyőben kevés olívaolajat és pirítsuk meg rajta a zúzott fokhagymát.
- Öntsük hozzá a paradicsomot, ízesítsük sóval borssal, petrezselyemmel.
- A szardíniát tisztítsuk meg a gerinctől, aprítsuk fel és adjuk a paradicsomhoz a levével együtt, szórjuk hozzá az olívabogyót forraljuk össze, majd öntsük rá a kifőtt tésztát.
Nagyon guszta, biztosan finom is! :)
VálaszTörlés