Tészta :
- 15 dkg liszt
- 8 dkg porcukor
- 8 dkg vaj / margarin
- csipet só
- 1 kk sütőpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 tojás
Töltelék :
- 1 üveg meggybefőtt
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 2 - 3 ek cukor
- víz
Fahéjas morzsa :
- 10 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 6 dkg vaj, 1 tk őrölt fahéj
tetejére :
- 2 dl tejszín, őrölt fahéj
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük. Azután a tésztát egy sütőpapírral bélelt kb 25 * 25 cm - es tepsi aljába simítjuk, majd villával pár helyen megszurkáljuk és 180 °C - on 15 perc alatt elősütjük.
- A meggyet leszűrjük és a levét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 8 dl legyen és megfőzzük benne a pudingot. Még forrón hozzákeverjük a cukrot és a meggyet, majd rákenjük az elősült tésztára.
- Homokszerű állagúra összemorzsoljuk a morzsa hozzávalóit és egyenletesen elterítjük a meggyes pudingon. Visszatesszük a sütőbe és további 40 - 45 percig még sütjük.
- A tejszínből kemény habot verünk és rásimítjuk a kihűlt süteményre, a tetejét villával megcifrázzuk és meghintjük a őrölt fahéjjal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése