»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 40 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztő
- 1 ek só
- 1 tk cukor
- 3 el étolaj
- 1 tojás
- langyos tej ( kb 2 dl )
máz :
- 2 ek liszt
- 1 / 2 ek só
- víz
- Kevés langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet a robotgép üstjébe szitáljuk és elvegyítjük benne a sót, majd a közepébe mélyedést készítünk ide öntjük az olajat, a felfutott élesztőt és a tojást, majd a dagasztókarral elindítjuk a gépet. A tejet kis adagokban hozzáöntjük és lágy tésztává dagasztjuk. A tésztát lekenjük pici olajjal és letakarva , meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk és kb 8 - 10 gombócra gömbölyítjük. A gombócokat kb 45 - 50 cm - es hurkává sodorjuk és pereccé formázzuk. A pereceket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és kb 20 percig kelesztjük, majd 180 °C - ra melegített sütőben 20 - 25 percig sütjük.
- A mázhoz egy kis tálkába összekeverjük a lisztet a sóval és annyi vízzel, hogy tejföl sűrűségű krémet kapjunk. A pereceket kivesszük a sütőből és rácsurgatjuk a mázat, majd további 5 percig tovább sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése