»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg lágy vaj
- 10 dkg étcsokoládé
- 12 dkg cukor
- 3 tojás
- 15 ml rumaroma
- 12 dkg liszt
- 15 g kakaópor
1 / 2 tasak sütőpor
továbbá :
- 1 doboz ananászkonzerv
- 3 - 4 ek baracklekvár
- mogyorókrokant
- A sütőt 180 °C ra melegítjük, egy 22 - 24 cm - es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt fektetünk. A ananászkonzervet alaposan lecsöpögtetjük.
- A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk. A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzákeverjük a vajas csokoládét, a rumaromát és a kakaós, sütőporos lisztet. A masszát a formába simítjuk, majd a massza tetejét kirakjuk az ananászkarikákkal és kb 35 perc alatt megsütjük.
- Ha a torta megsült leválasztjuk a tortakarikát és rácsra téve kihűtjük. A lekvárt egy kevés vízzel felmelegítjük és egy szűrűn átpasszírozzuk, majd egy ecset segítségével bekenjük lekvárral a torta tetejét és az oldalát, azután az oldalát mogyoróval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése