» HOZZÁVALÓK «
- fél kg magozott szilva, 2 ek barnacukor + 1 ek fahéj
Tésztához : - 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 5 dkg barnacukor, 1/ 2 tasak sütőpor, 1 tojás, 2 dl tejszín, 2 ek szeletelt mandula, csipetnyi só
Teteje : - 2 ek barnacukor
- Daraboljuk fel a szilvát, tegyük sütőtálba ( nálam 23 cm - es ) és szórjuk meg a cukor és a fahéj keverékével.
- A tésztához vegyítsük össze a száraz hozzávalókat, morzsoljuk össze a vajjal, öntsük hozzá a tejszínnel elkevert tojást és keverjük össze.
- A tésztát, egy kanál segítségével halmozzuk a szilvára, szórjuk meg cukorral és toljuk a 170 °C - os előmelegített sütőbe.
- kb 35 - 40 perc alatt süssük készre.
Tetszetős recept és nagyon fincsi lehet a végeredmény! Csodaszép képeket készítettél ismételten! :)
VálaszTörlés