,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. szeptember 22., hétfő

~ CARUSO TORTA ~





 Kicsit mogyorós, kicsit citromos és végtelenül egyszerű torta, sok csokoládéval a közepén.
  A tészta önmagában is megér egy bejegyzést, hiszen alap piskótatésztaként nyugodtan használható, elszakadva a hagyományos piskóta készítésétől. A mogyorót helyettesíthetjük akár dióval, vagy mandulával, de el is hagyható belőle.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK« -23 cm - es formához
- 14 dkg puha vaj
- 28 dkg cukor
- 6 db tojás
- 9 dkg őrölt mogyoró
- 18 dkg liszt
- fél citrom reszelt héja és leve
- csipet só
- 20 dkg étcsokoládé
- porcukor, csokoládédarabkák a díszítéshez

- A csokoládét lereszeljük, a formát kivajazzuk és belisztezzük.
- A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra.
- A vajat habosra keverjük a cukorral hozzá adjuk a citrom héját és levét, majd egyesével beledolgozzuk  a tojások sárgáját.
- A lisztet  összevegyítjük a mogyoróval és hozzá keverjük a masszához.
- A fehérjét egy csipetnyi sóval habbá verjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tojásos masszával.
- A tészta felét belesimítjuk a formába, rászórjuk a csokoládét, a maradék tésztával egyenletesen befedjük a tortát.
- kb 35 - 40 percig sütjük ( tűpróbával ellenőrizzük. )
- Ha megsült a torta, a formában hagyjuk kihűlni, a tetejét porcukorral és csokoládéval díszítjük.



Forrás : http://www.jolkifoztem.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése