»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg bulgur
- 2 tonhalkonzerv
- 1 doboz konzerv csicseriborsó
- fél kígyóuborka
- kb 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 2 szál újhagyma
Öntet : - 1 dl olívaolaj, csokornyi petrezselyem, 1 citrom, 1 tk őrölt koriander 1 tk római kömény, 1tk őrölt pirospaprika, só
- A bulgurt szórjuk egy tálba, öntsük fel kétszer annyi forró vízzel és fedjük le.
- Az öntethez aprítsuk fel a petrezselymet. Az olívaolajat keverjük ki a fűszerekkel, facsarjuk hozzá a citrom levét, sózzuk ízlés szerint és szórjuk hozzá a petrezselymet.
- A tonhalat csepegtessük le, a csicseriborsót öblítsük át. A hagymát karikázzuk fel, az uborkát és paradicsomot kockázzuk fel.
- A megpuhult bulgurt forgassuk össze a zöldségekkel és az öntettel, majd adjuk hozzá a tonhaldarabokat is.
- Fogyasszuk magában vagy frissen sült pitával.
Tetszik, nagyon fincsi lehet! :) A kuszkuszt én is nagyon szeretem, bulgurt viszont még nem ettem, éppen ideje lenne készíteni egy ilyen finom salátát! :)
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésEgy hülye kérdésem lenne (látszik a mérsékelt konyhai rutin ;-) ): a két konzerves hozzávaló alatt hány grammos konzerveket kell érteni? ;-)
Kedves Bambula !
Törlés185 g - os konzervet használtam, persze ha szereted az olajos tonhalat, többet is tehetsz.