Lusta igazán akkor lenne ez a rétes, hogy ha kész réteslappal készítenénk, de az elnevezés inkább arra utal, hogy nem kell húzni. Sokféle rétes elkészítési mód van , íme egy módszer a sok közül.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 30 dkg liszt, kb 2 , 5 dl tejföl, 1 kk só
- kenéshez : - 10 dkg lágy vaj, 3 evőkanál liszt
Töltelék : - 1, 5 kg alma, 8 - 10 babapiskóta, cukor, fahéj
- A tésztához, összegyúrjuk a lisztet annyi tejföllel, hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk, majd pihentetjük 30 percig.
- A vajat összekeverjük a liszttel.
- Az almáknak eltávolítjuk a magházukat és héjastul lereszeljük, levétől kinyomkodjuk, ízlés szerint ízesítjük cukorral és fahéjjal. A babapiskótát sodrófával összetörjük és az almához szórjuk.
- A tésztát kinyújtjuk kb 40 x 30 cm - es nagyságra, megkenjük a vajas liszttel és feltekerjük mint a bejglit.
- A rudat 3 egyenlő részre vágjuk, kinyújtjuk kb 30 x 35 cm - es nagyságra, ráfektetjük egy konyharuhára, megkenjük olajjal és egyenletesen eloszlatjuk rajta a töltelék 1 / 3 - át. A két szélét behajtjuk és a konyharuha segítségével feltekerjük.
- A rudakat sütőpapíros tepsibe fektetjük, lekenjük olvasztott vajjal és előmelegített 180 °C - on addig sütjük, amíg szint kap a tészta.
- Langyosan szeleteljük, porcukorral meghintve kínáljuk.
Tetszik és biztosan finom is! :)
VálaszTörlésAz én rétesem
VálaszTörlés