Ízre nagyon hasonlít a mézeskalácsra vagy a puszedlire, mégis más. Igazából nem is tudom leírni ezt az ízvilágot. Nagyon gyorsan összedobható, még tojás sem kell hozzá, a sűrített tejet pedig mi magunk is elkészíthetjük - és ha egyszer így elkészítjük, többé nem is fogunk boltit venni, az tuti -
Én csak 18 cm - es formában sütöttem és porcukorral szórtam, de ha többre vágyunk süthetünk nagyobb adagot és akár meg is tölthetjük kedvenc krémünkkel.
»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg liszt
- 5 dkg étk. keményítő
- 5 dkg porcukor
- 1 / 2 tasak sütőpor
- kb 2 dl sűrített tej ( cukrozott )
- csipetnyi só
- 1 cs vaníliás cukor
Sűrített tej : - 0, 5 l tej, ( 3 , 5 % - os vagy házi ) 30 dkg porcukor, 2 dkg vaj
- a hozzávalókat öntsük teflon vagy vastagabb falú edénybe és lassú tűzön kevergessük addig amíg el nem olvad a cukor, ezután hagyjuk felforrni és kb 15 percig, állandó keverés mellett hagyjuk forrni.
Piskóta :
- Egy 18 vagy 20 cm - es tortaformát vajazzunk és lisztezzünk ki. A sütőt melegítsük elő 180 °C - ra.
- Szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, adjuk hozz a sűrített tejet ( lehet hogy, kevés még kell hozzá a megadott mennyiségen kívül )
- Jól keverjük össze és a masszát simítsuk a formába.
- Süssük kb 40 percig ( Tűpróba ) - Ha nagyon sülne a teteje, fedjük be alufóliával.
Érdekes recept, biztosan finom lehet :)
VálaszTörlésTetszik a recept, csak azon gondolkozom, miért van ilyen barnás színe. Az összetevők alapján azt gondolnám, olyan lesz a színe, mint a piskóta.
VálaszTörlésA sűrített tej sütés közben még tovább karamellizálódik - ettől a barnás szín.
VálaszTörlés