Ennél a receptnél a sütőtök hosszúkás részét kockáztam fel és azt pirítottam, a zsályával remek páros.
A hús pedig a sok fűszertől mediterrán ízt kapott.
Mindenképp érdemes a töknek ezt a fajta elkészítési módját is kipróbálni, vághatjuk akár hasábokra is, hamar kész van és a fűszerezzük bátran.
»HOZZÁVALÓK«
- egész csirkemell
- 1 - 1 tk szárított kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, oregánó, petrezselyem, pirospaprika
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- 0, 5 dl olívaolaj
- fél citrom leve
- só, bors
- rózsabors
- 1 kg pucolt sütőtök
- 2- 3 zsályalevél
- A fűszereket és a zúzott fokhagymát keverjük össze az olívaolajjal és a citrom levével.
- A csirkemellet vágjuk 4 szeletre, sózzuk borsozzuk és felhevített kevés olajon süssünk kérget rá, majd kenjük be alaposan a fűszerkeverékkel és tegyük sütőzacskóba . Süssük 180 °C - on kb 30 percig. Ezután vegyük ki a húst a zacskóból, locsoljuk meg a szaftjával, tekerjünk rá rózsaborsot és helyezzük vissza a sütőbe még 15 percre.
- Egy serpenyőben hevítsünk olajat, dobjuk bele a zsályalevelet és pár percig pirítsuk, ezután szórjuk hozzá a sütőtök kockákat és a serpenyőt rázogatva pirítsuk puhára . Közben ízesítsük sóval, borssal.
- A húst szeleteljük fel, tálaljuk a pirított tökkel és friss salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése