,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 26., vasárnap

~ SÜTŐTÖKÖS KEKSZ ~





  Ropogós mégis puha, a zsálya pedig karakteres ízt kölcsönöz ennek a keksznek. Én tegnap este összegyúrtam a tésztát és ma reggel sütöttem, így meg is volt a reggeli, tejjel vagy joghurttal kiváló falatozni való.
Ha van kedvünk különböző kiszúróformával is szúrhatjuk a kekszeket, de nekem így sokkal egyszerűbb és hamarabb is kész van. Kb 20 db - hoz szól a recept.


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
- 22 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 10 dkg reszelt sütőtök
- 1 tk só 
- 1 ek szárított zsálya
- 1 ek reszelt parmezán
- frissen tekert bors


  1. A tököt kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk, a parmezánt a fűszereket, a reszelt tököt és a tojást, majd egynemű tésztává gyúrjuk. ( a tök nedvességtartalmától függően, kevés liszt lehet, hogy kell még hozzá ).
  3. A tésztát vegyük kétfelé és formáljunk két, kb 4 - 5 cm átmérőjű hengert belőlük. Csomagoljuk folpackba és tegyük mélyhűtőbe kb 1 órára.
  4. Éles késsel, vágjuk fel ujjnyi szeletekre és rakjuk sütőpapíros tepsibe.
  5. 200 °C - on, süssük a kekszeket kb 15 perc alatt készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése