Ha van kedvünk különböző kiszúróformával is szúrhatjuk a kekszeket, de nekem így sokkal egyszerűbb és hamarabb is kész van. Kb 20 db - hoz szól a recept.
»HOZZÁVALÓK«
- 22 dkg liszt
- 12 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 10 dkg reszelt sütőtök
- 1 tk só
- 1 ek szárított zsálya
- 1 ek reszelt parmezán
- frissen tekert bors
- A tököt kis lyukú sajtreszelőn lereszeljük.
- A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk, a parmezánt a fűszereket, a reszelt tököt és a tojást, majd egynemű tésztává gyúrjuk. ( a tök nedvességtartalmától függően, kevés liszt lehet, hogy kell még hozzá ).
- A tésztát vegyük kétfelé és formáljunk két, kb 4 - 5 cm átmérőjű hengert belőlük. Csomagoljuk folpackba és tegyük mélyhűtőbe kb 1 órára.
- Éles késsel, vágjuk fel ujjnyi szeletekre és rakjuk sütőpapíros tepsibe.
- 200 °C - on, süssük a kekszeket kb 15 perc alatt készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése