Gyorsan elkészül, a töltelék finom és szaftos a tészta pedig omlós. Már a töltelék összeállításánál is kellemes illat terjengett a lakásban, hát még ahogy sült. Nem is bírtam kivárni, hogy kihűljön . . .
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 18 dkg gluténmentes süteményliszt, 12, 5 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só, 1- 2 ek tejföl
Töltelék : - 20 dkg aszalt szilva, 12 dkg darált dió, 3 ek szilvalekvár, 1 tk fahéj, 1 narancs leve és héja, 3 ek méz
- 1 tojás a kenéshez
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva, 30 percig hűtőben pihentetjük.
- A szilvát felaprítjuk és összekeverjük a többi hozzávalóval.
- A tésztát kb 40 x 20 - as méretre nyújtjuk, a tészta szélére egy csíkban ráhalmozzuk a tölteléket, két szélét behajtjuk és feltekerjük mint a bejglit.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük úgy, hogy alulra kerüljön az illesztés, lekenjük enyhén felvert tojással és előmelegített, 180 °C - os sütőben kb 30 percig sütjük . ( éppen hogy csak színt kapjon a teteje )
De kis helyesek, igazi ízbombák! Küldenél a reggeli tejeskávém mellé pár darabot? ;-)
VálaszTörlésSzilva és dió? Fantasztikus párosítás! Kaphatok egy picike tekercset?
VálaszTörlésMennyei finom lehet! Jó igazi szilvalekvár...no az sajnos nekem nincs :-( Főztem, finom is, csak hígabb, nem ez a régi nagyi féle lekvár, Ő üstben főzte, egésznap rotyogott, felváltva kevertük.
VálaszTörlés