A krém pedig valami mennyei, könnyed és ízletes. Nekem a tök elég édes volt, így nem sok cukor kellett hozzá.
Próbáljátok ki, csalódni nem fogtok benne az biztos.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 18 dkg liszt, 18 dkg cukor, 5 dkg kakaópor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 dl majonéz, 1, 5 dl meleg víz
Krém : - 25 dkg mascarpone, 25 dkg sült tökpüré, porcukor - ízlés szerint
Díszítés : - 5 dkg étcsokoládé , 1 ek olaj összemelegítve
- Előmelegítjük a sütőt 180 °C - ra, egy kapcsos tortaformát ( kb 22 cm ) kivajazunk, kilisztezünk.
- A száraz hozzávalókat összevegyítjük, hozzá öntjük a vizet, majd a majonézt és fakanállal jól összekeverjük.
- A masszát a formába simítjuk és kb 30 - 35 percig sütjük. ( Végezzünk tűpróbát .)
- Ha megsült rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük.
- A krémhez, megsütjük a tököt, húsát kikaparjuk majd villával jól összetörjük.
- A kihűlt tökpürét a mascarponéval és a porcukorral kézi habverővel kihabosítjuk és a piskótára simítjuk.
- Csokimázzal díszítjük.
Érdekes recept! Nem gondoltam volna, hogy majonézből lehet piskótát sütni!
VálaszTörlésNagyon megfogott. Muszáj lesz kipróbálnom:))
VálaszTörlés