Hát ez a pite piszkosul finom. A banán szinte lekvár állagúra sül, a dió a kardamommal és a fahéjjal pedig remek ízharmóniát alkot.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 30 dkg liszt, 5 dkg porcukor, 18 dkg vaj, 1 tojássárgája, csipetnyi só, 1- 2 ek hideg víz
Töltelék : - 3 - 4 banán
Dióhab : - 3 tojásfehérje, 5 dkg porcukor, csipetnyi só, 10 dkg darált dió, 1 - 1 teáskanál őrölt fahéj ill. kardamom
- A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat, folpackba csomagolva tegyük a 2 / 3 - ad részét hűtőbe az 1 / 3 - ad részét pedig a mélyhűtőbe.
- A tészta nagyobbik részével béleljünk ki egy kb 24 cm - es piteformát úgy , hogy az oldalára is kerüljön, majd halmozzuk a felkarikázott banánt az aljába.
- A diót pirítsuk meg, majd ha lehűlt daráljuk meg és keverjük össze a fűszerekkel. A fehérjét a csipet sóval verjük habbá, félidőben szórjuk hozzá a cukrot, majd óvatosan forgassuk össze a dióval.
- A masszát kenjük a banán tetejére, a megmaradt tésztát pedig nagylyukú reszelőn reszeljük rá.
- Előmelegített 180 °C - on süssük kb 30 - 35 percig.
Érdekesen hangzik a dió-banán párosítás, de biztosan finom lehet! :)
VálaszTörlés