A sütőtököt most nem sütöttem, hanem cukros vízben megfőztem s így jóval hamarabb el is készült, a krémsajttal és a tejszínhabbal összekeverve, pedig nagyon lágy és selymes ízt kaptam. Apró marcipántököcskékkel díszítettem és 2 - 3 óra hűtés után már kanalazhattuk is.
»HOZZÁVALÓK«
- 35 - 40 dkg sütőtök
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 2 dl eszpresszó + 0, 5 dl amaretto likőr
- cukor ízlés szerint
- babapiskóták
- kakaópor
- A tököt pucoljuk meg és kisebb kockákra vágva, cukros ( 2 ek ) vízben főzzük puhára . Még melegen krumplinyomón törjük át és hagyjuk kihűlni.
- A tejszínt verjük kemény habbá, a krémsajtot keverjük össze a sütőtökpürével és az ízlés szerinti cukorral, majd forgassuk lazán össze a tejszínhabbal.
- Kanalazzuk a krém 1 / 3 - át egy tál aljába, sorakoztassuk rá a kávéban megforgatott piskótákat majd ismét krém, babapiskóta és végül a maradék krém.
- Tegyük pár órára hűtőbe és tálaláskor szórjuk meg a tetejét keserű kakaóporral.
Hűű, milyen jó ötlet! Kipróbálom egyszer, szeretem a sütőtököt! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin ! :) - szívből ajánlom, mert tényleg nagyon finom
VálaszTörlés