Igaz ezek a mézeskalácsok nem ostyalapon csücsülnek, de biztosan állíthatom, hogy az egyik legfinomabb mézes.
Kétféle máz került rájuk, csokis és forralt boros - amit még aszalt áfonyával is megszórtam.
Többféle recept kering a neten, nekem ez volt a legszimpatikusabb.
»HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS«
- - 22 dkg méz, 6 dkg barnacukor, 8 dkg vaj, 1 ek kakaópor, fél dl rum, fél narancs leve és héja - összemelegíteni, majd kihűteni
- - 1 tojássárgáját hozzákeverni
- - 30 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 2 tk mézeskalács fűszer, 1 tk szódabikarbóna, csipet só, 10 dkg kandírozott narancshéj - összevegyíteni
- A mézes masszát a lisztes keverékkel alaposan összegyúrni. ( ha lágy lenne szórjunk hozzá egy kis lisztet )
- Lisztezett deszkán kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtani és kiszúróval ( nálam 6 cm - es linzerkiszúró ) kiszaggatni. Sütőpapíros tepsibe rakni és előmelegített 175 °C - on kb 10 - 12 percig sütni.
Forralt boros máz : - 8 dkg porcukor, pár csepp rumaroma, 2 - 3 ek forraltbor
- A mázakhoz keverjük össze a hozzávalókat úgy, hogy még folyós de elég sűrű állagot kapjunk, majd egy kanállal csurgassuk a kihűlt mézesek tetejére és hagyjuk teljesen megszáradni.
Nagyon szépek lettek, biztosan finomak is! :)
VálaszTörlésNagyon szeretem a képeidet ,olyan hangulatosak és igényesek:)
VálaszTörlésFinom lehet. Szerintem is gyönyörűek a fotóid! :)
VálaszTörlés