,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 5., péntek

~ ANANÁSZ DZSEM ~





 Egy kis trópus a télben. Igazi kuriózum azoknak akik szeretik az ananászt ( mert én nagyon  ) és mellesleg gasztroajándéknak is kiváló. Ha nem sikerül érett ananászt vásárolni, akkor érleljük szobahőmérsékleten legalább 2 napig. 
Ha ajándéknak szánnánk, egy kevés  anyag, 1- 2 m zsinór / szalag vagy egy szép befőttesüveg is nagyot dob rajta.
Az angyalka a zsinór és a  matrica innen beszerezhető : http://www.eztettem.hu/shop


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
- 2 db ananász húsa 
- kb 35 dkg cukor
- fél citrom leve
- 1 cs 2 : 1 - ben dzsemfix

  1. A  megpucolt ananászt kockázzuk fel és botmixerrel törjük össze ( maradjank azért benne darabok is )
  2. Öntsük egy fazékba és állandó keverés mellett, kis lángon kezdjük el főzni. Kb félóra múlva nyomjuk hozzá a citrom levét és adjuk hozzá a cukrot , majd  főzzük még kb félóráig. Ezután szórjuk hozzá a dzsemfixet és forraljuk pár percig.
  3. A dzsemet kanalazzuk steril üvegekbe, csavarjuk rá a tetejét és fordítsuk fejre pár percre, majd takarjuk be pléddel és hagyjuk teljesen kihűlni.


1 megjegyzés:

  1. kedves Judit, nagyon hangulatos képeket készítettél, és köszönöm a bolt említését! :)

    VálaszTörlés