,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 6., szombat

~ SÜTÉS NÉLKÜLI , MÉZESKALÁCSOS TÚRÓTORTA ~





Hű de finomra sikerült, a télapónak nagyon ízlene . . .
nürnbergi mézeskalács - ot használtam alapnak - amikor pár nappal ezelőtt sütöttem, nem tettem mindre mázat és hagytam szobahőmérsékleten száradni, így sokkal jobban lehetett aprítani és szinte kekszmorzsa állagot kaptam. 
De egyszerűbb megoldás az is, ha a darált kekszhez mézeskalácsfűszert és őrölt mandulát keverünk : 
 Pl : - 25 dkg keksz, 10 dkg mandula és 1 ek fűszerkeverék
A túróból  a krémesebb fajtát használtam, így nem kellett áttörni. Ja és sütés nélküli, egyszerű és gyorsan elkészül. Igaz a csokimázat egy kicsit elbénáztam, ugyanis melegebbre olvadt és alatta a krém kicsit meglágyult, de ez  legyen a legkevesebb-  az ízén mit sem változtat.


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alaphoz : - 35 dkg mézeskalács, 20 dkg vaj, 5 dkg étcsokoládé
Krémhez : - 50 dkg krémes túró, 2 dl tejszín, 4 ek tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 tk vaníliakivonat, kb  8 - 10 dkg porcukor, 2 cs zselatin fix
Tetejére : - 1 tábla étcsokoládé, 1 ek étolaj összeolvasztva 

  1. Egy kapcsos ( 22 - 23 cm ) tortaformát kibélelünk folpackkal. 
  2. A tejszínhabból kemény habot verünk. A túrót a tejföllel, cukorral citromhéjjal, a vaníliával és a zselatin fix- el krémesre keverjük, majd óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  3. A mézeskalácsot késes aprítóval morzsás állagúra aprítjuk. A csokoládét és a vajat összeolvasztjuk és összekeverjük a morzsával. 
  4. Kétfelé vesszük és az egyik felét a tortaforma aljába nyomkodjuk. Rákenjük a krém felét és mélyhűtőbe tesszük legalább 10 percre.
  5. A krémre óvatosan rányomkodjuk a megmaradt kekszes alapot és rásimítjuk a túrókrémet.
  6. Hűtőbe tesszük kb 1 órára és utána olvasztott csokoládéval bevonjuk a torta tetejét.
  7. Tetszés szerint díszítjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése