Advent második vasárnapjára, erre a mézes krémes kekszre esett a választásom. Már maga a tészta is önmagában nagyon finom, akár egy alap is lehet, hiszen a méztől és a mandulától kicsit más jelleget kap a linzertészta.
A krémet az eredeti recepthez képest kiegészítettem még fehér csokoládéval, ami tartást és lágy, selymes ízt kölcsönöz a puncskrémnek.
Ötlet : Blikk Konyha
»HOZZÁVALÓK«
Tésztához:
- 25 dkg liszt, 5 dkg darált mandula, 15 dkg vaj, 8 dkg méz, 2 tojássárgája, csipet só
Krémhez :
- 3 dl tej, 2 ek cukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 dl friss narancslé, 1 cs puncsos pudingpor, 5 dkg fehér csokoládé
Díszítéshez :
- 1 ek rum, 3 - 5 dkg mazsola, olvasztott csokoládé
- A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és folpackba csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük.
- A tejet a cukrokkal felforraljuk, a pudingport simára keverjük a narancslével és a tejhez öntve megfőzzük a pudingot. Belekeverjük a fehér csokoládét, majd kihűtjük.
- A tésztát alul felül lisztezve kb fél cm - es vastagságúra kinyújtjuk és kiszúróval kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és előmelegített 180 °C - os sütőben kb 15 - 20 perc alatt megsütjük, majd rácsra szedve kihűtjük.
- A krémet kihabosítjuk, csillagcsöves zsákba töltjük és rózsákat nyomunk a kekszek közepére.
- Rumban ázott mazsolával és olvasztott csokoládéval díszítjük.
Gyönyörűek! :)
VálaszTörlés