,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 8., hétfő

~ HAL DIÓS BUNDÁBAN , PARADICSOMOS ZÖLDSÉGKÖRETTEL ~





 Az ünnepi asztalra ajánlom ezt a fogást így egészben. A rántott hal vagy a halászlé karácsonykor nem hiányozhat az asztalról, legalább ilyenkor együnk halat. Hogy egy kicsit pikánsabbá tegyük, panírozzuk dióval elkevert morzsába. Köretként pedig ezt a zöldségekből álló ragut kínálom mellé.
Próbáljátok ki a megszokott rizs vagy burgonyapüré helyett.

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
-  alaszkai tőkehalfilé 
Bundázáshoz : 
- liszt, tojás + tejföl, só, zsemlemorzsa + dió : fele - fele arányban
- olaj a sütéshez
Zöldségköret :
- 1 fej vöröshagyma
- 2 szál vastagabb gyökér
- 2 nagyobb répa
- kb 30 dkg zeller
- 1 babérlevél
- 2 - 3 szegfűbors
- 3 - 4  ek paradicsompüré
- só, bors


  1. A hal mindkét oldalát besózzuk. A tojást elkeverjük 2 ek tejföllel és pici sóval, a diót és a szemlemorzsát összekeverjük, majd a szokásos módon bepanírozzuk a halat és bő, forró olajban kisütjük.
  2. A hagymát összeaprítjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  3. A zöldségeket nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a hagymához és jól átpirítjuk, Felöntjük kevés vízzel, hozzádobjuk a babérlevelet és a szegfűborsot és puhára pároljuk.
  4. Sózzuk borsozzuk, majd összekeverjük a paradicsompürével és összeforraljuk.












Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése