,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. december 1., hétfő

~ PARADICSOMOS BABOS CSIRKE ~



  Egyszerű, laktatós és mindenekelőtt nagyon finom. Ha gyors vacsorára vágytok akkor ez a csirkés babos egytál kiváló választás. Mindössze félóra alatt el is készül. 

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 2 doboz  fehér babkonzerv
- 3 - 4 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű, rozmaring  - ízlés szerint 
- só, bors
- olívaolaj
- 2 - 3 ek sűrített paradicsom
- pici cukor
- petrezselyemzöld

  1. Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, dobjuk hozzá a felkockázott húst és pirítsuk fehéredésig. 
  2. A paradicsomnak húzzuk le a héját és késes aprítóval aprítsuk darabosra, majd  öntsük a húshoz. Ízesítsük sóval, borssal és a fűszernövényekkel.
  3. Adjuk a raguhoz a lecsepegtetett babot, a paradicsompürét és főzzük készre.  ( Ha túl sűrű lenne , hígítsuk kevés vízzel. )
  4. Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel és kínáljuk mellé friss ropogós kenyeret.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése