Egyszerű, laktatós és mindenekelőtt nagyon finom. Ha gyors vacsorára vágytok akkor ez a csirkés babos egytál kiváló választás. Mindössze félóra alatt el is készül.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 2 doboz fehér babkonzerv
- 3 - 4 paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- kakukkfű, rozmaring - ízlés szerint
- só, bors
- olívaolaj
- 2 - 3 ek sűrített paradicsom
- pici cukor
- petrezselyemzöld
- Az apróra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük meg, dobjuk hozzá a felkockázott húst és pirítsuk fehéredésig.
- A paradicsomnak húzzuk le a héját és késes aprítóval aprítsuk darabosra, majd öntsük a húshoz. Ízesítsük sóval, borssal és a fűszernövényekkel.
- Adjuk a raguhoz a lecsepegtetett babot, a paradicsompürét és főzzük készre. ( Ha túl sűrű lenne , hígítsuk kevés vízzel. )
- Tálaláskor szórjuk meg aprított petrezselyemmel és kínáljuk mellé friss ropogós kenyeret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése