ADVENT
Első angyal
Az égből leszáll az angyal,
Hozzánk szól csengő, szép hanggal.
Figyelj az angyal szavára.
Szívedben legyen alázat.
Égszínkék ruhájú angyal.
Elbűvölően szép arccal.
Ez már az első vasárnap.
Adventnek csendes havában
Simon Teréz Csilla
A mák és a fahéjas meggykrém nagyon jó párosítás, könnyen elkészíthető és mutatós sütemény. Persze idényben friss meggyel - na azzal még milyen finom lehet.
Békés adventi készülődést kívánok mindenkinek !
»HOZZÁVALÓK «
Tészta : - 30 dkg liszt, 6 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 / 2 tasak sütőpor, 1 ek tejföl, csipetnyi só
Mákos töltelék : - 10 dkg őrölt mák, 7 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 dl tej, 6 - 7 ek búzadara, 2 tojásfehérje
Meggyes töltelék : - 1 ü meggybefőtt, 4 ek cukor, 1 tk fahéj, 2 cs főzős vaníliás pudigpor
- A száraz hozzávalókat szitáljuk össze, morzsoljuk el benne a vajat, adjuk hozzá a tojássárgáját és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Osszuk a tésztát két egyforma részre és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe.
- A meggyet a levével együtt turmixoljuk össze, adjuk hozzá a cukrot és a fahéjat, majd a pudingporral keverjük simára. Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd hűtsük ki.
- Keverjük össze a mákot a cukorral, reszeljük hozzá a citrom héját és öntsük hozzá a tejet, majd főzzük kb 2 percig. Hagyjuk kihűlni. A fehérjét egy csipetnyi sóval verjük habbá, forgassuk össze a mákkal majd keverjük bele a darát is.
- A tésztát simítsuk egy kb 20 x 30 cm - es kivajazott, kilisztezett tepsibe és szurkáljuk meg villával. Ezután kenjük rá a mákos tölteléket, majd erre a meggyes - pudingos krémet. Fedjük be a megmaradt tésztával.
- Előmelegített, 180 °C - os sütőbe kb 30 - 40 perc alatt megsütjük.
Istenien néz ki, nagyon-nagyon fincsi lehet! :) Meghitt adventi időszakot kívánok nektek! :)
VálaszTörlésJuditka! Nagyon szépek lettek! :) Örülök, hogy Neked is ízlik. :) De jó lenne most egy szelet!
VálaszTörlésMi a mèrete a megybefötnek, isteni finom lehet,
VálaszTörlésA pennyben vettem , töltőtömege : 350 g.
Törlés