»HOZZÁVALÓK«
Kekszes alap : - 15 dkg darált keksz, 3 dkg kakaópor, 12 dkg olvasztott vaj
Krémes rész : - 2 tojás, 17, 5 dkg barna cukor, 25 dkg mascarpone, 25 dkg zsíros tejföl, 2 - 3 körte, 1 kk őrölt szegfűszeg
Morzsaréteg : - 8 dkg liszt, 5 dkg barna cukor, 5 dkg hideg vaj, csipet só
- A kekszet vegyítsük össze a kakaóporral, keverjük össze az olvasztott vajjal és nyomkodjuk egy 23 cm - es tortaforma aljába. Süssük elő, 165 °C - on 10 percig.
- A körtét hámozzuk meg, vágjuk félbe és karalábé vájóval kanyarítsuk ki a magházát, ezután vékonyra szeleteljük fel.
- A tojássárgáját keverjük habosra a cukor felével, adjuk hozzá a krémsajtot, a tejfölt és a szegfűszeget, majd keverjük egynemű, sima krémmé.
- A fehérjét a maradék cukorral verjük habbá és forgassuk össze a krémsajtos résszel.
- A kekszes alapra kanalazzuk rá krém 1 / 3 - át, halmozzuk rá a körte felét, erre ismét krém, majd körte és végül borítsuk be maradék krémmel.
- 160 °C - on süssük kb 25 percig.
- A morzsához, tegyük egy tálba a lisztet és a sót, majd morzsoljuk el benne a vajat, végül keverjük hozzá a cukrot. Vegyük ki a tortát a sütőből, szórjuk rá egyenletesen a morzsát és visszatéve süssük még kb 50 percig.
Istenem, milyen szép! Szeretem a sajttortákat, finom krémesek.:)
VálaszTörlés50 percig?!?!?!
VálaszTörlés