,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. január 27., kedd

~ FAHÉJAS BANÁNOS FÁNK ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta : 
- 25 dkg liszt
- 1 érett banán
- 1 tojás
- 1 ek méz
- 1 ek porcukor
- csipet só
- 1 tk fahéj
- 1 tk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 - 2 ek tejföl
 Máz :  - 10 dkg porcukor,  2 - 3  ek tej, színes szórócukor

  1. A száraz hozzávalókat vegyítsük össze, a banánt turmixoljuk simára a mézzel és a tojással, majd adjuk a liszthez.
  2. Gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább félórára.
  3. A tésztát enyhén lisztes felületen nyújtsuk ki kb 1 cm - es vastagságra, majd szaggassunk belőle korongokat, (  6 -  8 cm )  amelynek a közepét szúrjuk ki. 
  4. Dobjuk a fánkokat a felhevített olajba és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre.
  5. A mázhoz keverjük össze a porcukrot annyi tejjel, hogy sűrű, de még folyós állagot kapjunk, majd mártsuk bele a fánkok tetejét. Díszítsük színes cukorkákkal.

2 megjegyzés: