»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 1 érett banán
- 1 tojás
- 1 ek méz
- 1 ek porcukor
- csipet só
- 1 tk fahéj
- 1 tk sütőpor
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 - 2 ek tejföl
Máz : - 10 dkg porcukor, 2 - 3 ek tej, színes szórócukor
- A száraz hozzávalókat vegyítsük össze, a banánt turmixoljuk simára a mézzel és a tojással, majd adjuk a liszthez.
- Gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk. Csomagoljuk folpackba és tegyük hűtőbe legalább félórára.
- A tésztát enyhén lisztes felületen nyújtsuk ki kb 1 cm - es vastagságra, majd szaggassunk belőle korongokat, ( 6 - 8 cm ) amelynek a közepét szúrjuk ki.
- Dobjuk a fánkokat a felhevített olajba és süssük mindkét oldalukat aranyszínűre.
- A mázhoz keverjük össze a porcukrot annyi tejjel, hogy sűrű, de még folyós állagot kapjunk, majd mártsuk bele a fánkok tetejét. Díszítsük színes cukorkákkal.
Milyen kívánatosak! :)
VálaszTörlésJaj, de finom lehet! Nagyon szépek lettek! :)
VálaszTörlés