A tésztájában nincs semmi különös, csak a formázás miatt mutatós, de annál inkább a tölteléke teszi ízletessé ezt finom török lepényt. Úgyhogy, csak bátran a fűszerekkel !
»HOZZÁVALÓK« 6 db - hoz
Tészta : - 50 dkg liszt, 2, 5 dkg élesztő, 1 tk só, 3 ek olívaolaj, 1 kk cukor, 1, 5 dl tej, 1 , 5 dl víz
Töltelék : - 40 dkg darált hús, 1 nagyobb vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 doboz hámozott paradicsom, 2 ek paradicsompüré, 1 tk őrölt koriander, 1 tk őrölt római kömény, 1 kk őrölt fahéj, chilipehely, só, bors - ízlés szerint, 1 szál újhagymaszár
Tetejére : - reszelt sajt, koktélparadicsom, zöldpaprika
- 1 tojás - a kenéshez
- nigella mag a szóráshoz
- A tésztához kevés cukros tejben futtassuk fel az élesztőt , a lisztet szitáljuk össze a sóval és a többi hozzávalóval dagasszunk tésztát. Meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
- A hagymát aprítógépben aprítsuk fel és kevés olívaolajon pároljuk meg, adjuk hozzá a koriandert, a köményt és a zúzott fokhagymát majd pirítsuk pár percig. Ezután adjuk hozzá a darált húst és süssük fehéredésig.
- A paradicsomot aprítógépben daraboljuk fel, öntsük a húsra, sózzuk borsozzuk majd adjuk hozzá a paradicsompürét és lefedve főzzük sűrű, szaftosra.
- Végül tekerjünk rá chilit, ízesítsük fahéjjal és szórjuk hozzá a felaprított újhagymaszárat.
- A tésztát osszuk 6 részre, gömbölyítsük majd nyújtsuk ki ovális alakúra, csípjük össze a két végét, majd a széleit sodorjuk fel, itt - ott összecsipkedve.
- Tegyük a csónakokat sütőpapíros tepsibe és töltsük meg a töltelékkel. Tetejüket szórjuk meg sajttal - tehetünk rá paradicsomot vagy paprikát is. A széleit lekenjük tojással és megszórjuk magokkal - de ez a művelet el is hagyható.
- Előmelegített , 200 °C - on kb 15 perc alatt készre sütjük.
Hello ez a recept müködne teljes kiörlésü vagy alacsony ch tartalmú liszböl is?Köszönöm.
VálaszTörlésTermészetesen működik, hiszen ma már nagyon sokféle csökkentett ch tartalmú liszt kapható. Kinek melyik válik be.
Törlés