Gyerekkorom kedvenc süteménye a Citrom kocka mellett.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 45 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 18 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- 3 / 4 tasak sütőpor
- csipet só
- kevés tej
Töltelék :
- 20 dkg darált dió
- 3 - 4 ek baracklekvár
- 8 dkg porcukor
- 30 ml rumaroma
- 2 dl tej
- 1 tésztalap
Teteje : - 3 tojásfehérje, 20 dkg cukor, reszelt étcsokoládé
- A tészta hozzávalóit, annyi tejjel összeállítjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Alaposan összegyúrjuk és folpackba csomagolva hűtőbe tesszük kb 1 órára.
- 3 részre osztjuk, kinyújtjuk a tepsi ( kb 20 x 30 cm ) méretére és a lekent, lisztezett tepsi hátán külön - külön, 180 °C - on halványra megsütjük.
- Ha a lapok kihűltek egyet összemorzsolunk, összevegyítjük a dióval és a cukorral. A tejet összekeverjük az aromával - kevéskét elveszünk belőle - és a tésztás keverékhez öntjük. Összekeverjük, majd a kikevert baracklekvárt hozzá forgatjuk.
- Az egyik tésztalapot megkenjük a rumos tejjel, egyenletesen rákenjük a tölteléket, a másik lapot is megkenjük, majd ráhelyezzük a töltelékre, óvatosan rányomkodva .
- A fehérjét gőz felett elkezdjük felverni, majd 3 részletben hozzáadagoljuk a cukrot, majd addig verjük amíg szép fényes és masszív habot nem kapunk. A habot a sütemény tetejére simítjuk és csokoládéreszelékkel megszórjuk.
- Egy éjszakát hagyjuk pihenni, ezalatt szépen megpuhulnak a lapok.
Húh, de jól néz ki! Tényleg igazi laktató süti lehet! :)
VálaszTörlésNagyon csábító! :)
VálaszTörlés