,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 17., péntek

~ KÓKUSZTEJES ZÖLDBORSÓKRÉMLEVES ~



 Hát nem gondoltam volna, hogy ez a leves ennyire finomra sikeredik. Kellemesen citromos ízvilág, gyönyörű zöld szín és selymes állag jellemzi. Ma szinte csak ezt ettem és biztos, hogy többször fogom így készíteni hiszen amellett, hogy finom még laktató is.
Kókusztejet már elég sok helyen lehet kapni, én pl drogériában veszem és a reggeli kávémhoz is löttyintek belőle.

»HOZZÁVALÓK«
- 2 - 3 szál újhagyma
- 35 dkg mirelit zsenge zöldborsó
- 1 zöldségleveskocka
-  2 dl víz
- 3 dl kókusztej
- 1 lime reszelt héja + a leve
- pár levél citromfű
- 1 ek vaj
- olívaolaj
- só bors - ízlés szerint
- pirított kókuszreszelék 

  1. A felkarikázott hagymát pirítsuk üvegesre az olajon, szórjuk hozzá a borsót, adjuk hozzá a leveskockát és öntsük fel vízzel. Főzzük addig amíg a borsó meg nem puhul.
  2. A citromfüvet aprítsuk fel szórjuk a levesbe és botmixer segítségével pürésítsük az egészet, közben adagoljuk hozzá a kókusztejet is. 
  3. Forraljuk össze, ízesítsük sóval, borssal és reszeljük bele a lime héját, végül  keverjük hozzá a vajat.
  4. Pirított kókuszreszelékkel kínáljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése