,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 23., csütörtök

~ RÁCSOS TÚRÓS ~




 Egyszerű, nagyszerű, mutatós és finom. Tölthetjük bármilyen lekvárral, nálam most az eper a favorit. Pár napja főztem két nagyobb üveggel lekvárt belőle, csak úgy dzsemesítő nélkül - mert a tavalyiból már kifogytam - és most amibe csak lehet, ebből teszek. A friss ízeknél  nincs is jobb :) 
A süteményt, én most csak egy 18 x 18 -as méretű tepsiben készítettem, így 9 kocka lett, de a recept egy közepes méretű tepsihez való.

»HOZZÁVALÓK«
Túrós rész :
- 4 tojás, 15 dkg cukor, 50 dkg túró, 25 dkg tejföl, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás pudingpor, 2 ek dara, 5 dkg aprított étcsokoládé, csipet só
Rácshoz :
- 12, 5 dkg lágy vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 15 dkg liszt, 1 ek kakaópor, 1 kk sütőpor
Továbbá : - bármilyen lekvár 

  1. A sütőt előmelegítjük 175 °C - ra, egy kb 20 x 30 - as méretű tepsit alaposan kivajazunk és kilisztezünk.
  2. A túrós részhez, a tojást kihabosítjuk a cukorral és hozzákeverjük a többi hozzávalót, 10 percig  állni hagyjuk, majd a masszát beleöntjük a tepsibe és kb 30 perc alatt elősütjük.
  3. A rácshoz, kikeverjük a vajat a cukorral, hozzáadjuk a tojást és tovább habosítjuk, majd összekeverjük a kakaós, sütőporos liszttel. A masszát csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk és berácsozzuk vele a túrós tészta tetejét.
  4. Visszatesszük a sütőbe és 190 °C - on tovább sütjük 15 percig.
  5. Még forrón, kitöltjük lekvárral a rácsok közeit.
  6. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd tetszés szerint felszeleteljük.

1 megjegyzés: