Szósz :
- 2 ek vaj
- 20 dkg húsos szalonna
- 1 dl vodka
- 4 ek sültpaprika krém
- 1 csokor felaprított petrezselyem
- 3 ek parmezán
- só, bors
Továbbá : - 35 dkg penne
- A sült paprikakémhez tegyünk 3 - 4 db kápia paprikát egy hőálló tálba és 200 °C - on süssük addig, amíg a héja felhólyagosodik. Sütés közben egyszer fordítsunk rajta. Ha megsültek a paprikák, tegyük egy nylon zacskóba, jól zárjuk le és hagyjuk így legalább 10 percig, majd húzzuk le a héját és távolítsuk el a magokat. Botmixerrel pürésítsük.
- A felhevített vajon süssük zsírjára a felkockázott szalonnát, öntsük hozzá a vodkát, pár percig főzzük, majd adjuk hozzá a tejszínt és a paprikakrémet. Ízesítsük sóval, borssal, majd főzzük addig amíg besűrűsödik a szósz.
- Végül adjuk hozzá a felaprított petrezselymet, a parmezánt és forgassuk össze a kifőtt tésztával.
- Tálaláskor szórjuk meg tetszés szerint petrezselyemmel és parmezánnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése