,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. április 26., vasárnap

~ ZABPELYHES EPRES LEPÉNY ~




»HOZZÁVALÓK«
- 15 dkg liszt
- 10 dkg zabpehely ( apró szemű )
- 15 dkg cukor
- fél cs sütőpor
- csipet só
- 2 , 5 dl natúr joghurt
- 1 , 5 dl olaj
- 2 db tojás
- 50 dkg eper
- 3 ek - cukor - a szóráshoz

  1. A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy közepes ( kb 20 x 30 cm ) tepsi aljára sütőpapírt terítünk.
  2. A tojást kicsit kihabosítjuk a cukorral majd hozzákeverjük az olajat  és a joghurtot.
  3. A lisztet összevegyítjük a zabpehellyel, a sütőporral és a sóval, majd  a tojásos masszával összeforgatjuk. A tésztát a tepsibe simítjuk, a tetejét kirakjuk felkarikázott eperrel és megszórjuk cukorral.
  4. Kb 45 percig sütjük.


1 megjegyzés: