Ismét egy olasz recept alapján készítettem ezt a finom pálinkás pitét. Ha pedig pálinka, mi más is lehetne, mint az olaszok híres grappája. Nem kell belőle sok, de nagyon domináns ízt kap tőle a sütemény.
»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 22 dkg liszt, 3 dkg őrölt mandula, 8 dkg porcukor, 12, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 tojás
Krém : - 1 tojás + 1 sárgája, 10 dkg cukor, kb 30 ml grappa, 5 dkg vaj, 10 dkg őrölt mandula
Továbbá : kb 30 dkg magozott szilva, 2 - 3 ek barna cukor, mandulapehely
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább félórára.
- A krémhez, habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a pálinkát ill. a mandulát.
- A tésztával kibélelünk egy kb 22 cm - es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és egyenletesen elsimítjuk rajta a krémet, vágott felükkel lefelé rápakoljuk a félbe vágott szilvát, megszórjuk barna cukorral és mandulapehellyel.
- Előmelegített 180 °C - os sütőben kb 40 - 45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése