,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. augusztus 24., hétfő

~ PÁLINKÁS , MANDULÁS - SZILVÁS PITE ~




  
 Ismét egy olasz recept alapján készítettem ezt a finom pálinkás pitét. Ha pedig pálinka, mi más is lehetne, mint az olaszok híres grappája. Nem kell belőle sok, de nagyon domináns ízt kap tőle a sütemény. 

»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 22 dkg liszt, 3 dkg őrölt mandula, 8 dkg porcukor, 12, 5 dkg vaj, csipetnyi só, 1 tojás
Krém : - 1 tojás + 1 sárgája, 10 dkg cukor, kb 30 ml grappa, 5 dkg vaj, 10 dkg őrölt mandula
Továbbá : kb 30 dkg magozott szilva, 2 - 3 ek barna cukor, mandulapehely


  1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább félórára.
  2. A krémhez, habosra keverjük a tojásokat a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a pálinkát ill. a mandulát.
  3. A tésztával kibélelünk egy kb 22 cm - es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és egyenletesen elsimítjuk rajta a krémet, vágott felükkel lefelé rápakoljuk a félbe vágott szilvát, megszórjuk barna cukorral és mandulapehellyel.
  4. Előmelegített 180 °C - os sütőben kb 40 - 45 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése