»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 25 dkg liszt, 1 , 5 dkg friss élesztő, 5 dkg cukor, csipetnyi só, 5 dkg olvasztott vaj, kb 1, 5 dl langyos tej
Mákréteg : - 0 , 5 l tej, 12 dkg búzadara, 25 dkg darált mák, 1 citrom reszelt héja, 1 cs vaníliás cukor, 15 dkg cukor, 3 tojás, 6 dkg vaj, 2 ek lekvár
- Az élesztőt felfuttatjuk, majd a hozzávalókból tésztát dagasztunk, és megkelesztjük.
- A tejet felforraljuk, beleszórjuk a darát és kb 1 percig főzzük, ezután hozzáadjuk a mákot és a cukrot. 2 - 3 percig alacsony lángon összefőzzük. Ha langyosra hűlt, belekeverjük a vajat, a lekvárt, a citromhéját és a tojássárgáját.
- A fehérékből egy csipet sóval habot verünk, majd lazán a mákos - darás részhez keverjük.
- Egy közepes ( kb 22 x 35 cm ) tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd belesimítjuk a megkelt tésztát. Egyenletesen elsimítjuk rajta a mákos habot és pihenni hagyjuk, amíg a sütőt előmelegítjük 175 °C - ra.
- Addig sütjük amíg a teteje egy kis színt nem kap.
Nagyon tetszik! Finom lehet! :)
VálaszTörlés