»HOZZÁVALÓK«
Alaphoz :
- 18 dkg liszt, 10 dkg őrölt dió, 8 dkg barna cukor, 20 dkg hideg vaj, csipet só
Töltelékhez :
- 50 dkg mascarpone, 8 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 1 kk vaníliakivonat, 2 db tojás
- 40 dkg felkockázott alma, 1 ek cukor, 1 tk fahéj, 1 ek étk. keményítő
Morzsához :
- 8 dkg liszt, 4 dkg zabpehely, 10 dkg őrölt dió, 8 dkg cukor, 12 dkg hideg vaj,
Sós karamellhez :
- 15 dkg cukor, 2 ek vaj, 1, 5 dl tejszín, 1 tk só
- Az alaphoz gyúrjuk össze a hozzávalókat, majd simítsuk egy sütőpapírral bélelt kb 20 x 30 - as tepsibe. Süssük elő, 180 °C - on 20 percig.
- Az almát forgassuk össze a cukorral, fahéjjal és a keményítővel.
- A krémsajtot keverjük össze a cukorral, a vaníliával, a citromhéjjal majd egyesével adjuk hozzá a tojást és keverjük alaposan össze.
- A morzsához ujjbegyünkkel morzsoljuk össze a hozzávalókat.
- A kihűlt, elősült tésztára kenjük rá a krémet, terítsük el rajta az almát és szórjuk rá a morzsás réteget. Tegyük vissza a sütőbe és süssük kb 1 órán át.
- Egy lábasban karamellizáljuk meg a cukrot, keverjük hozzá a vajat, a tejszínt és a sót majd forraljuk össze. Ha kihűlt a sütemény, szeleteljük fel és csurgassuk meg a karamellel.
Judit, most találtam a blogodra és igazán jó kis recept gyűjteményed van itt!!! Ez az almás viszont mindent visz! Meg is csinálom amint tudom!
VálaszTörlésKöszönöm :) - az eredeti receptben őrölt mandula szerepel, ha gondolod kipróbálhatod azzal is.
Törlés