»HOZZÁVALÓK«
- 4 tojás
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 10 dkg étcsokoládé ( legalább 70 % - os )
- 8 dkg őrölt dió
- 1 ek dióolaj ( elhagyható de itt beszerezhető )
- 1 kisebb chili apróra vágva / helyette 1 kk őrölve
- csipet só
Joghurtszósz :
- görög joghurt
- méz
- fahéj
- chilipor
Díszítés : - 8 dkg csokoládéforgács
- A vajat és a csokoládét gőz felett összeolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajas csokoládét, a diót, az olajat és a chilit.
- A fehérjét egy csipet sóval habbá verjük és lazán összeforgatjuk a csokoládés résszel.
- A masszát egy vajazott, lisztezett 20 cm - es tortaformába öntjük és előmelegített, 180 °C - on kb 20 - 25 percig sütjük.
- Ha kihűlt csokoládéforgáccsal díszítjük és joghurtszósszal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése