Sütés nélküli egyszerű keksztortácska. Pár habrózsa, csokoládé levélke és már ünnepélyesebbé is varázsoltuk. De ha még tovább vinnénk a dolgot, erre a kekszes alapra bármilyen mousse krémet is készíthetünk.
»HOZZÁVALÓK«
- 20 dkg digestive keksz
- 3 dkg kakaópor
- 5 dkg étcsokoládé
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- csipet só
- 3 - 4 ek tej
- Egy 18 cm - es kapcsos tortaformát kikenünk vajjal és kibéleljük folpackkal.
- A kekszet apró darabokra tördeljük és összeforgatjuk a kakaóporral.
- A vajat, a csokoládét, a cukrot és a tejet gőz felett összeolvasztjuk, hozzákeverjük a sót és addig kevergetjük amíg a cukor el nem olvad. A masszát a kekszhez öntjük, alaposan összeforgatjuk, majd a formába kanalazzuk. A keveréket a kanál hátával egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük legalább 3 órára, de legjobb ha egy éjszakát állni hagyjuk.
- Ha a torta megdermedt, lehúzzuk róla a fóliát, megszórjuk a tetejét kakaóporral és tejszínhabrózsákkal díszítjük.
Hogy lehet minden sütid ennyire guszta??? :-))
VálaszTörlés