,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. október 12., hétfő

~ RICOTTÁS LEPÉNYKÉK ~



 Kiváló helyettesítője a kenyérnek, ráadásul ízletesebb is. Levesek, főzelékek mellé, de akár önmagában vajjal is fogyaszthatjuk.

»HOZZÁVALÓK«
- 40 dkg liszt
- 25 dkg ricotta
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- fél ek só
- 1 tk cukor
- 2 ek olívaolaj
- kb 180 - 200 ml langyos víz
- 1 - 2 gerezd zúzott fokhagyma + 0 , 5 dl olívaolaj - a kenéshez

  1. Az élesztőt kevés, langyos cukros vízben felfuttatjuk. A lisztet összemorzsoljuk a ricottával és  hozzákeverjük a sót. Ezután hozzáadjuk a felfutott élesztőt, az olívaolajat és annyi langyos vizet, hogy, lágy könnyen kezelhető tésztát kapjunk.
  2. Letakarva kb 2 óra alatt megkelesztjük.
  3. A tésztából  nagyjából egyforma golyókat formálunk és a tenyerünkkel ellapítjuk. A lepénykéket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, tetejüket lekenjük fokhagymás olajjal és 20 percig kelni hagyjuk.
  4. Előmelegített, 200 °C -os sütőben szép pirosra sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése