Ma már szinte minden nagyobb szupermarketben megvásárolhatóak az ázsiai konyha fűszerei. Az a jó bennük, hogy nagyon koncentrált az ízük és kevés kell belőlük.
Ma egy nagyon gyorsan elkészíthető levest készítettem és ami azt illeti repetáztam is belőle annyira jól esett a csípőssége és a kellemes citrusos aromája.
»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csirkemell
- 2 közepes karalábé
- fél póréhagyma
- 2 tk zöld curry paszta
- 1 tk szójaszósz
- 1 / 2 lime leve és héja
- 1 l zöldségalaplé
- szecsuáni bors - ízlés szerint
- só
- chili paprika
- 10 dkg üvegtészta
- Egy fazékban kevés olajat hevítünk és megdinszteljük rajta a felszeletelt póréhagymát, összeforgatjuk a feldarabolt csirkemellel és a húst fehéredésig pirítjuk.
- Felöntjük az alaplével, hozzáadjuk a felkockázott karalábét és ízesítjük. Lefedve alacsony lángon készre főzzük.
- Amíg fő a leves, megfőzzük az üvegtésztát a csomagoláson található utasítás szerint, majd a kész levesbe tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése