»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 ek porcukor, 1 tojás, csipet só, 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék : - 50 dkg szilva, kb 3 - 4 ek barna cukor, 1 kk őrölt fahéj, fél dl rum, 1 / 2 ek étk. keményítő, 1 ek méz
- tojás - a kenéshez
- A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Hozzáadjuk a tojást, a vizet és összegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
- A szilvát kimagozzuk, negyedekbe vágjuk majd összeforgatjuk a barna cukorral és a fahéjjal. Egy serpenyőbe tesszük, hozzá öntjük a rumot és addig főzzük amíg a szilva egy kicsit megpuhul és levet ereszt. Ezután hozzákeverjük a keményítőt és összeforraljuk.
- A tésztát kb 28 cm - es kör alakra nyújtjuk, átemeljük egy sütőpapírral bélelt tepsibe és közepére halmozzuk a szilvát, megcsurgatjuk mézzel, a tésztaszéleket pedig körben visszahajtjuk. Lekenjük enyhén felvert tojással és előmelegített, 180 °C - on ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése