Íme egy, az olaszok tésztaszósza közül. A szósz elkészítéséhez a Delimano, Nutribellet turmixgépét használtam. Pillanatok alatt kész voltam a pürésítéssel, a vágó részt csak egyszerűen leöblítettem, a pohár pedig ment mosogatógépbe. Míg a régi turmixgépem tisztítása kicsit időigényesebb volt, a Nutribulletnél ez már nem akadály. Bővebb infót itt találtok a gépről : Nutribullet
»HOZZÁVALÓK«
- 1 nagyobb padlizsán
- 40 dkg koktélparadicsom
- 3 - 4 gerezd fokhagyma
- 10 dkg reszelt parmezán vagy grana padano
- pár levél bazsalikom
- só - ízlés szerint
- 1 dl olívaolaj
- Dobjuk a paradicsomot és a fokhagymát ( héjastul ) egy tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal majd toljuk a 200 °C - os sütőbe. Süssük kb 25 percig,
- A padlizsánt kockázzuk fel és bő forró olívaolajban süssük aranysárgára, ezután szedjük papírtörlőre.
- Szórjuk a Nutribullet poharába a sajtot a bazsalikomlevelet, tegyük bele a sült padlizsánt, a paradicsomot az tepsiben visszamaradó lével együtt és a héjától megszabadított fokhagymát. Öntsünk hozzá 1 dl olívaolajat ( abból amiben sütöttük a padlizsánt ) és turmixoljuk össze.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése