Tészta :
- 35 dkg liszt
- 15 dkg rozsliszt
- 20 dkg sült tökpüré
- 2 , 5 dkg friss élesztő
- 8 dkg porcukor
- 1 / 2 tk só
- 1 tojás sárgája
- 6 dkg olvasztott vaj
- kb 2 , 5 dl langyos tej
Töltelék : - 10 dkg puha vaj, 3 tk fahéj, 6 ek barna cukor + a tetejére
- Az élesztőt, 1 dl langyos, cukros ( 1 tk porcukor ) tejben felfuttatjuk. A száraz hozzávalókat összeszitáljuk, hozzáadjuk a tökpürét, az olvasztott vajat, a tojássárgáját, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt és a robotgéppel elkezdjük dagasztani. A tejet adagolva öntjük a tésztához - amennyit felvesz a liszt - nehogy túl lágy tésztát kapjunk, mert a tökpüré is nedves.
- Ha a tésztát kidagasztottuk, letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk majd kétfelé osztjuk. A tésztagombócból kb 30 x 40 cm - es nagyságú lapot nyújtunk, megkenjük a vaj és a fahéj keverékének a felével, megszórjuk 3 ek cukorral, feltekerjük és kb 2 , 5 cm - es szeletekre vagdossuk. Így járunk el a másik adag tésztával is.
- A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és 35 - 40 percig kelesztjük. Sütés előtt még megszórjuk a tetejüket barna cukorral és 180 °C - os sütőben pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése