,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. október 17., szombat

~ FEHÉRBOROS, ALMÁS BÉLES ~




»HOZZÁVALÓK«
Tészta : - 40 dkg liszt, 25 dkg túró, 10 dkg porcukor, csipet só, 20 dkg vaj
Töltelék : - 1 kg pucolt alma, 1 dl félédes fehérbor, 1 citrom leve, kb 3 - 4 ek cukor ( ízlés szerint az alma édességétől függően ) , 2 tk fahéj, 2 ek mazsola, kekszmorzsa

  1. A lisztet összekeverjük a sóval, porcukorral majd összemorzsoljuk a túróval és a vajjal. Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
  2. Az almát apró kockákra vágjuk összeforgatjuk a cukorral, fahéjjal és a citrom levével, hozzáöntjük a fehérbort majd addig pároljuk, amíg az összes levét elveszíti.  Hozzákeverjük a mazsolát és félretesszük hűlni.
  3. A tésztát kétfelé vesszük, az egyik felét belesimítjuk egy kivajazott, kilisztezett ( kb 20 x 30 cm ) tepsibe. Villával megszurkáljuk és megszórjuk 2 ek kekszmorzsával, rásimítjuk a párolt almát, szintén megszórjuk 2 ek morzsával és befedjük a megmaradt tésztával. A tetejét villával megszurkáljuk és 180 °C - os sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt kap a tészta.

2 megjegyzés: