Ropogós csokoládékéreg alatt puha és édes töltelék. Kókuszos, csokis és finom . . . a sütis tálat is gazdagíthatjuk ezzel a sütés nélküli finomsággal. Szaloncukornak is elkészíthető, pofon egyszerű alapanyagokból.
»HOZZÁVALÓK« ( 20 db - hoz )
- 2 dl kókusztej
- 10 dkg cukor
- 8 dkg vaj
- 3 dkg búzadara
- 18 dkg kókuszreszelék
- 10 - 10 dkg ét és tej csokoládé, 2 ek olaj
- A kókusztejet, a cukorral és a vajjal felforraljuk hozzászórjuk a darát és 1 - 2 percig főzzük, ezután hozzákeverjük a kókuszt. A keveréket teljesen kihűtjük, majd kb 25 g - os adagokra osztva nedves kézzel megformázzuk.
- Az így kapott formákat a mélyhűtőbe tesszük legalább félórára.
- A csokoládét gőz felett összeolvasztjuk az olajjal és a formákat megmártjuk benne. Sütőpapírral terített tálcára rakosgatjuk, a tetejét kókusszal megszórjuk és hagyjuk teljesen megdermedni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése